Jak wymontowac licznik z E230 97 rok

Moderatorzy: fabek, kichcio, elspasoo, avandgarde

lukas126
VIP
Posty: 27
Rejestracja: 17 paź 2008, o 22:45
Lokalizacja: Londyn

Jak wymontowac licznik z E230 97 rok

Post autor: lukas126 » 17 paź 2008, o 22:55

Witam wszystkich milosnikow Gwiazdy.
Kupilem ostatnio okulara kombi 230 benzyna 97 rok i nie podswietla mi sie licznik kilometrow (jak jest jasno, to widac cyferki, ale tez trzeba sie przyjzec, ale w nocy to juz nic) termometr i zegar ok. Wydaje mi sie ze to jest zarowka i problem w tym jak sie do niej dostac. Pytalem elektryka, to zawolal od razu 50 funtow. Czy ktos moglby mi udzielic jakis wskazowek?
PS. przepraszam za bledy, ale nie mam polskiej trzcionki
E230 Kombi Anglik,
E240 Avantgarde Kombi Anglik
E430 Elegance Kombi Anglik - uczucie nie do opisania...
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 17 paź 2008, o 23:06

4 ry szprychy szukaj na forum jest to dokładnie opisane
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
Yaro
Posty: 112
Rejestracja: 13 paź 2008, o 23:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Yaro » 18 paź 2008, o 00:37

windykatorek pisze:4 ry szprychy szukaj na forum jest to dokładnie opisane

Mógłbyś podać linka ? Mam ten sam problem, za cholere nie mogłem dojśc jak wyjąc zegary.
W124 2,3E SPRZEDAM - http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10541346
R129 SL500 SPRZEDAM - http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10653833

Części do Mercedesa, nowe i używane. Zapraszam.
Awatar użytkownika
fabek
Administrator
Posty: 9723
Rejestracja: 3 lip 2008, o 19:07
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: fabek » 18 paź 2008, o 00:57

http://pl.youtube.com/watch?v=Nt5z5Pi__cE

a teraz nacisnij "pomogl" :roll:
Gerri
Doradca
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 00:09
Lokalizacja: Limerick - IRELAND

Post autor: Gerri » 18 paź 2008, o 22:43

fabek pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=Nt5z5Pi__cE

a teraz nacisnij "pomogl" :roll:
No tak - ale on chciał do "angola" a link jest do wersji włoskiej :lol:

A tak na poważnie: jeżeli chcesz wyjąć licznik "na stół" - czyli odpiąć wtyczki to musi być wyjęty kluczyk ze stacyjki
W przeciwnym wypadku pojawi się w komputerze SRS błąd objawiający się ciągłym świeceniem kontrolki SRS

Uwaga następna: w czasie wyjmowania zazwyczaj dochodzi do wstrząsów - osłabione upływem czasu włókna pozostałych żaróweczek mogą również ulec przerwaniu, i konieczna okaże się wymiana ilości większej niż przewidywana. Tak więc radzę sprawdzić efekt przed wciśnięciem licznika "na gotowo" żeby uniknąć powtarzania całej operacji wyciągania licznika.
Awatar użytkownika
fabek
Administrator
Posty: 9723
Rejestracja: 3 lip 2008, o 19:07
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: fabek » 19 paź 2008, o 11:01

potwierdzam co kolega wyzej mowi.
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 19 paź 2008, o 11:08

wymien wszystkie zarówki , i kup w aso najlepiej
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
lukasz_f
VIP
Posty: 81
Rejestracja: 3 lip 2008, o 18:10
Lokalizacja: poznan

Post autor: lukasz_f » 20 paź 2008, o 15:49

tylko te wgniecenia na liczniku
od duzej pojemnosci jest lepsza, jeszcze wieksza pojemnosc
WDB2100651A507340
maniek.K
Posty: 16
Rejestracja: 12 lis 2008, o 15:45
Lokalizacja: Norwegia

Post autor: maniek.K » 20 lut 2009, o 19:48

Witam w instrukcji jest napisane ze licznik mozna wyjac w wersji bez regulacji kierownicy dopiero po zdemontowaniu kerownicy czy ktos to przerabial?
W210 E24O
Avantgarde
1999
barti
VIP
Posty: 372
Rejestracja: 22 cze 2008, o 11:10
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: barti » 20 lut 2009, o 20:08

maniek.K pisze:Witam w instrukcji jest napisane ze licznik mozna wyjac w wersji bez regulacji kierownicy dopiero po zdemontowaniu kerownicy czy ktos to przerabial?
Ja, ale mam autko sprzed liftu.... kierownicy nie musiałem domontować, wystarczy umiejętnie licznik wyjąć i kierownica nie będzie tutaj problemem. Generalnie wyjęcie licznika jest bardzo proste.
Mondzio :D
Awatar użytkownika
marpiek45
Posty: 12
Rejestracja: 31 sty 2018, o 17:18
Lokalizacja: LEGNICA

Re: Jak wymontowac licznik z E230 97 rok

Post autor: marpiek45 » 1 maja 2018, o 21:35

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości