UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum




Poprzedni temat «» Następny temat
spalanie silnik 3.0 automat
Autor Wiadomość
Grzechoo 


Auto: niestety ;-(
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 533
Skąd: 50°21'5N,18°13'3E
Wysłany: 2010-12-01, 21:49   

baca napisał/a:
By sobie humoru nie psuć -- Krówka stoi ja zas smigam Skoda [wiecie na co!!] więc nie wiem ile to pali teraz.
Wiecie jaka rozkosz jak raz w tygodniu wskocze do Krówki?? Jak seks raz w miesiącu!
Hej!


oczy mnie pieka jak czytam takie rzeczy. Dobry chlop jestes ale nie zachowuj sie jak moj stary: jak cos kupi nowego i dobrego to oszczedza do bolu .... tak nie wolno. Nie chomikujemy ;]

Oszczedzasz czy boisz ze zimno jej bedzie ? Moja panna jezdzi az milo.

Niestety tesknota wygrywa. "Jezdze" codzienie :-)

Zeby nie bylo OT to spalanie spadlo mi w dniu dzisiejszym do 10 l. Jechalem jak emeryt.

Trasa Kedzierzyn-Katowice-piotrkow tryb-Kedzierzyn
 
     
gajusz 


Wiek: 63
Dołączył: 24 Paź 2010
Posty: 24
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2011-02-10, 07:34   3.0 TD ile pali?

Już mówię ile moja gwiazdka żłopie.
trasa 7,3l. sprawdzone tankowanie od fula do fula
miasto 9 l. tak samo sprawdzone
ale jazda raczej spokojna na trasie max 140km/h
no a miasto jak miasto raz 30 raz 60. no i to wieczne ruszanie i zatrzymywanie robi swoje.
------------------ :lol:
_________________
Mercedes W210-1999 E-300TD BLACK Elegance
WDB2100251A903590
§ § §
 
 
     
marekzer 

Wiek: 43
Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 46
Skąd: Gostyń
Wysłany: 2011-02-11, 23:02   

Przez 659 dni przejechałem 48105 km. Warunki różne różniaste. Efekt: średnie zużycie 10,12 l. Maksymalne odnotowane zużycie 13,24 l (wyjątkowa sytuacja ), minimalne 8,77 l (jechałem wtedy 150 km z prędkością 60-70 km/h).

Mam komputer pokładowy w Excelu :)
_________________
C180 LPG Elegance 1995
WDB2020181A219045
pierwszy :mb: - sprzedany
E300 TD kombi 1999
WDB2102251A907976
drugi :mb:
 
     
zibenio 

Auto: W210 3.0 TD
Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 28
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-06-27, 17:20   Spalanie

A powiedzcie co ja mam myślec o moim aucie

Mesio w210 E300 TD 177KM ROK 1997 AUTOMAT

ZACZĄŁ MI PALI 20L NA 100KM

byłem podłaczym pod kompa i na początek powiedzili mi że napewno przepływomierz

zamówiełm dziś przepływomierz koszt ok.500zł jutro wymienię

ale niepokoi mnie to że jakoś jak na 177km to auto zamulone

wyje a nie jedzie ;/

co to może byc?

silniczek ślicznie pracuje wszystko gra a auto zalula ..
 
     
herianm 


Auto: brylok
Pomógł: 133 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 2908
Skąd: oberschlesien
Wysłany: 2011-06-27, 19:18   

Tryb awaryjny, odcięcie turbiny, sprawdź przy wymianie przepływomierza jeszcze podciśnienia żeby nie było potem jaj i nie zapomnijcie skasować błędów po wymianie.
_________________
W210 E300TD 98r sedan avantgarde
WDB2100251A772784
 
     
zibenio 

Auto: W210 3.0 TD
Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 28
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-06-28, 06:00   

ale czuc ze sie turbina załacza tylko że ten samochód muli na samym początku, jak mu wdepnę to ta reakcja jest powolna, muuuuu..i dopiero po kilku sekundach dostaje movy ,na poczatku wyje jakby chciał a nie mógł
 
     
fabek 
Administrator


Auto: W210 3.0d
Pomógł: 486 razy
Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 8854
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-06-28, 08:34   

zibenio napisał/a:
ZACZĄŁ MI PALI 20L NA 100KM

byłem podłaczym pod kompa i na początek powiedzili mi że napewno przepływomierz


przy takim spalaniu to by kopcił jak lokomotywa na węgiel. jestem pewien, że są wycieki, np. z sekcji pompy.
_________________
BMW E23 3.5 '84
MERCEDES W210 3.0d '96
VW PASSAT B6 2.0d '07

MB24.TK - NOWY, PIĘKNY, CENNIK 2014
 
     
allias 
Doradca


Auto: W210 320CDI
Pomógł: 106 razy
Wiek: 35
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 1441
Skąd: Szczecin/Leeds
Wysłany: 2011-06-28, 09:11   

Jezdzisz w trybie awarynym. Wymien przeplywke. Wyresetuj bledy i wtedy sprawdz. Upewnij sie ze nowa przeplywka jest ta sama. Jesli nie masz duze szanse na dodatkowe trzaski - byla mowa na forum tyle razy.

Co za przeplywomierz? Uzywka czy nowy? Firmowy cz\y zamiennik? Poczytaj na ten tamat - przyda ci sie.
_________________
Parts Process Specialist for Mercedes
--------------------------------------
W208 230K - sprzedany
W210 300TD - na zlomie
W210 320CDI - to jest jazda!!
--------------------------------------
Wcisnij "POMOGL" - nie krepuj sie.
 
     
zibenio 

Auto: W210 3.0 TD
Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 28
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-06-28, 13:14   

przepływomierz nowy BOSCHA

[ Dodano: 2011-06-28, 14:19 ]
APROPO o jakie wycieki Ci chodzi " są wycieki, np. z sekcji pompy "

bo nie rozumiem zabrdzo , nie znam sie na tym ;)

[ Dodano: 2011-06-29, 18:02 ]
wymieniłem przepływomierz , a auto dalej jest zamulone i pali 20l na 100km co mam teraz robic?

Nie ma żadnych wycieków

!!! ;/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Support forum by phpBB3 Assistant


części mercedes





naprawa turbosprężarek warszawa

Oferta części samochodowych w MotoCentrum.pl

regeneracja wtryskiwaczy

regeneracja wtryskiwaczy warszawa