znajomy zasugerował że gdzieś coś może być po prostu nie podłączone bo może ktoś kiedyś przy czymś grzebał. Nie wiecie może jak wygląda droga kabelkowa od przełącznika do skrzyni? może jakaś kostka nie łączy czy coś, zaczął bym od najprostszych rzeczy...
Dołączył(a): 5 mar 2013, o 21:49 Posty: 576 Lokalizacja: wwa Pochwały: 2
A czy wyjales juz kasete wybieraka?
Moim zdaniem powinienes zaczac od tego , jesli nie masz pod reka SD.
Pracy z wyjeciem nie jest zbyt duzo , ocenisz sam czy moze faktycznie jakies polaczenie nie robi.
Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:52 Posty: 27 Lokalizacja: Warszawa
Witam,
Panowie a gdzie szukac przyczyny takiego zjawiska.
Odpalam auto, nie ma znaczenia czy zimne czy cieple, wrzucam D i musze chwile odczekac zanim wrzuci bieg. To samo jest na R ale nie zawsze. Jak przelaczam z R na D wrzuca bieg od razu. Skrzynia poza tym chodzi dobrze, plynnie zmienia biegi.
Pomozecie?
Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:52 Posty: 27 Lokalizacja: Warszawa
Hammond24 no wlasnie nie, tez o tym pomyslalem. Mam tez jakis blad ASB z SD, tylko teraz jestem poza domem a wydruk mam w domu.
Ogolnie jestem od niedawna (nie)szczesliwym posiadaczem.
Troche jest do zrobienia jak sie okazalo.
Ale moze przy pomocy forum da sie zminimalizowac koszty. Sam mam troche pojecia wiec wiele moge zrobic sam
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 17:20 Posty: 871 Lokalizacja: Gliwice
masterek napisał(a):
Podjadę na dniach na sprawdzenie oleju w ASB, bo samemu podobno ciężko. Chyba jest jakiś sposób?! Skrzynia sucha, wycieków nie widać.
Kup sobie bagnet/miarkę na Allegro za 17zł czy tam 60zł przejedź 20km i na włączonym silniku bieg P sprawdź stan oleju i po sprawie.
Taka miarka zawsze się przyda
_________________ HONDA CBR RR900
Kto ryzykuje, żyje krótko, kto nie ryzykuje, nie żyje wcale!
VIN: WDB2102251A692520
Dołączył(a): 16 wrz 2012, o 00:24 Posty: 585 Lokalizacja: Warszawa Pochwały: 1
masterek napisał(a):
Podjadę na dniach na sprawdzenie oleju w ASB, bo samemu podobno ciężko. Chyba jest jakiś sposób?! Skrzynia sucha, wycieków nie widać.
Odnośnie mojego wcześniejszego wpisu dot błędu z SD, to błąd EGS-elektryczne sterowanie pracą skrzyni biegów kod 132 o kod 135
masterek, przy pomocy SD można sprawdzić poziom oleju w skrzyni, jak również "mechanicznie" bagnetem (w w211 poziom oleju mierzy się już tylko przy pomocy SD).
zdejmowałeś osłonę skrzyni pod autem, że twierdzisz, że nie ma wycieków - ona bardzo dobrze wchłania wszelakie płyny.
co do EGSa to sprawdź czy po przewodach nie doszedł do niego olej.
EGS znajdziesz w prawej skrzynce przy podszybiu.
_________________ W210 E200CDI Elegance 1998 Sedan 102KM WDB2100071A820573
Krótko i na temat dla mających problem z ruszaniem z dwójki i długim słabym wstecznym. Zdejmujemy ramkę plastikową wokół wybieraka, delikatnie zrywamy plastik z literkami i cyferkami PND4321, na różne sposoby próbujemy podważyć przełącznik i go wyciągnąć. I tam będzie cała przyczyna, wciśnięty i zapieczony/zabrudzony przełącznik, teraz czymś wyciągnąć go do góry i po ptokach, tryb lato aktywny. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość