Forum Mercedes E klasa W210

Mercedes klasy E \"Okularnik\" (1995 - 2002)


Teraz jest 30 kwi 2016, o 14:05

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 kwi 2009, o 23:28 
Offline

Dołączył(a): 15 kwi 2009, o 22:36
Posty: 2
Lokalizacja: olkusz
Mam problem z moim mercedesem e320 z 2000 roku benzyna nie ma instalacji gazowej przebieg okolo 130 tys km. Trzy razy w ostatnim czasie jadac samochodem nagle gasnie i nie daje sie go odpalic ale odczekujac 30 min wszystko wraca do normy i zapala jagby nigdy nic. Bylem z tym problemem u mechanika ktory podlaczyl go pod komputer ale niestety nie znalazl zadnej usterki. Powiedzial, ze wedlug niego jest to pompa paliwowa. Czy moze ktos z Was mial podobny problem i czy jest to mozliwe zeby pompa paliwowa miala takie objawy? Gdzies slyszalem, ze pompa jak jest uszkodzona to nie ma takich objawow jak u mnie ze gasnie auto nie da sie go odpalic a po jakims czasie wszystko dziala jak trzeba. Mam jeszcze jedno pytanie czy moze ktos wie gdzie szukac pompy paliwowej bo nie wiem dokladnie jaka mam kupic i chcialbym sie wzorowac na starej. Z gory dziekuje za wszelka pomoc - pozdrawiam wszystkich wlascicieli gwiazdek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 11:37 
Offline
Doradca VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2008, o 18:26
Posty: 2623
Lokalizacja: Gdynia
zmierz cisnienie paliwa bedziesz wiedział czy to pompa

_________________
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 12:14 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lut 2008, o 23:43
Posty: 4669
Lokalizacja: PL
Z pompom bym się wtrzymał .Pompa paliwowa jak umrze na stałe to niezapali wogule.Jak zacznie umierać to objawy są inne.Auto będzie paliło normalnie ,ale pompa nie ma wydolności i kiedy kręcisz wysokie obroty auto zgaśnie,po zgaśnięciu znowu zapali.Szukał bym gdzieś indziej.Podłącz zegar tak jak pisał windy.Sprawdzi przekaźnik od pompy paliwa.Sprawdzilbym też okablowaniew ślnika może coś nie tak.

_________________
E320 cdi kombi AVANTGARDE
A 169 cdi ELEGANCE

Instalacja DAS/XENTRY
EPC-WIS-ASRA STAR FINDER
SD-MEDIA
XDOS OpenShell- WIN 7
C3 ,C4


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 15:52 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lip 2008, o 18:07
Posty: 9194
Lokalizacja: Olsztyn
zmierz cisnienie na listwie tak jak windy powiedzial.

zapowietrza sie albo cos zapchane w przewodach paliwowych (filtry), pompa jakby padla to juz bys nie odpalil.

_________________
PARTS.MBCLUB.PL CENNIK 2015 | STAR DIAGNOSIS C3/C4 / NAPRAWA / XENTRY


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 20:43 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2008, o 20:32
Posty: 673
Lokalizacja: Wrocław - Dusseldorf
hmm ;p

a ja wiem ze da sie ruszyc pompę ;p aku 2 kable i walimy po biegunach ;p raz w jedna raz w drugą ;p

ale kiedys i tak sie znów zatrzyma ;p

[ Dodano: 2009-04-16, 21:44 ]
wiem ze nie na temat ;p

_________________
Jeep Grand Cherokee Laredo ZJ 96r 4,0HO R6 46HE AFTAMAT :D (hydrauliczny)
E240 Avantgarde 99 automat ( na sprzedaż )
E220 Cdi Elegance 2000 automat
w126 sec 380 86 automat


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 20:57 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lip 2008, o 18:07
Posty: 9194
Lokalizacja: Olsztyn
moze sie zawiesza, roznie to bywa. trzeba kazda opcje sprawdzic.

_________________
PARTS.MBCLUB.PL CENNIK 2015 | STAR DIAGNOSIS C3/C4 / NAPRAWA / XENTRY


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2009, o 21:37 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2008, o 20:32
Posty: 673
Lokalizacja: Wrocław - Dusseldorf
pompa zanim zdechnie to wyje jak durna zazwyczaj

_________________
Jeep Grand Cherokee Laredo ZJ 96r 4,0HO R6 46HE AFTAMAT :D (hydrauliczny)
E240 Avantgarde 99 automat ( na sprzedaż )
E220 Cdi Elegance 2000 automat
w126 sec 380 86 automat


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2009, o 20:57 
Offline
VIP

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 08:45
Posty: 11
Lokalizacja: Gdynia
Witam. Ja miałem podobny problem, tyle że w dieslu. Z tą różnicą że nie gasł mi podczas jazdy tylko nie chciał odpalić. Odczekałem około 30 mini odpalał. Co się okazało, oczywiście wykrył to mechanik i to bardzo szybko. Uszkodzony był czujnik na wale, czy kole zamachowym, ale nie wiem bo nie jestem mechanikiem i nie wiem czy koło zamachowe w ogóle występuje. Kosztował mnie 250 zł ale z robocizną 650 zł bo by się dostać do niego trzeba było rozebrać układ ssący. Ale jak wspomniałem to było w dieslu.

Pozdrawiam

_________________
[w210] E320CDI


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2009, o 00:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2008, o 18:59
Posty: 3731
Lokalizacja: Przemyśl
Pod wpływem temperatury gdzies cos traci kontakt. A jak wystygnie to działa dalej. Hej!

_________________
Ważne jest aby jechać ! Niech pełny wtrysk będzie z wami!! E300 TD aftomat 1998 Classic
licznik: zostało niewiele do 400 !!
Stalówka S320/2004


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2009, o 07:49 
Offline

Dołączył(a): 15 kwi 2009, o 22:36
Posty: 2
Lokalizacja: olkusz
Dziekuje wszystkim za pomoc. Jeszcze nie mialem czasu podjechac do mechanika na konkretniejsze sprawdzenie ale jak tylko to zrobie i znajde przyczyne dam znac. Dzieki raz jeszcze za podpowiedzi moze ktorac bedzie trafna.

[ Dodano: 2009-04-24, 05:49 ]
Witam Wszystkich. Wiec problem naprawiony. Okazalo sie ze byl to uszkodzony jakis sensor ktory znajduje sie miedzy silnikiem a kabina (nie jestem pewien co to za sensor ale cos zwiazanego z praca silnika a wygladal jak bateria paluszek z uchwytem). Chcialem jeszcze dodac ze po podlaczeniu komputera wszystkie parametry byly dobre tylko jak krecil rozrusznik nie pokazywalo na komputerze nic i dlatego diagnoza byla o sensorze - trafna :-) pozdrawiam L.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


sklep motoryzacyjny





Oferta części samochodowych w MotoCentrum.pl
Powered by phpBB3® Forum Software © phpBB Group