Forum Mercedes E klasa W210

Mercedes klasy E \"Okularnik\" (1995 - 2002)


Teraz jest 24 lut 2017, o 04:48

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2008, o 22:53 
Offline

Dołączył(a): 19 wrz 2008, o 19:58
Posty: 86
Lokalizacja: abingdon/ koszalin
Fabek odlaczalem ale to dalo tylko to ze musialem przetrzasnac caly dom i zajelo mi to troszeczke zeby znalesc kod do radia.

_________________
E 320 CDI avangarde 2000 WDB2102262B191874


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2008, o 08:33 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lip 2008, o 18:07
Posty: 9387
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 4
sluchaj to zrob tak. wlacz zaplon, odpal silnik przekrec kierownice 2 razy w lewo i 2 razy w prawo. kontrolki powinny zgasnac.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2008, o 12:49 
Offline
VIP

Dołączył(a): 14 lut 2008, o 23:45
Posty: 252
Lokalizacja: Wieliczka
fabek napisał(a):
przekrec kierownice 2 razy w lewo i 2 razy w prawo

DO OPORU w każdą ze stron.
Ale coś czuję, że to nie tu pies pogrzebany. Chyba pomocne okaże się podpięcie do komputera. Inaczej można wymieniać i naprawiać wszystko.

_________________
MIAŁEM:
W124 300E
W124 E320


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2008, o 13:52 
Offline
Doradca VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2008, o 18:26
Posty: 2623
Lokalizacja: Gdynia
zbyt piekne co by to było to:) 50 podpiecie do kompa tu za duzo jest zgadaywania ,

_________________
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2008, o 13:23 
Offline
VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 20:11
Posty: 547
Lokalizacja: Opole
Tez mialem choinke z katrolek (bas,esp,abs) umylem kola pod wysokim cisnieniem i narazie spokoj moze jakis syf, brud, bloto bylo.

_________________
E200 2000r


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2008, o 18:31 
Offline

Dołączył(a): 19 wrz 2008, o 19:58
Posty: 86
Lokalizacja: abingdon/ koszalin
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi!!! Fabek Tobie szczegulnie bo miales racje od poczatku. To byl przelacznik pod pedalem hamulca. Rozebralem go i wypadly z niego dwie malusienkie kwadratowe blaszki po zlozeniu do kupy bez tych blaszek i podlaczeniu wszystko dziala normalnie. Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc!!! :mrgreen:

_________________
E 320 CDI avangarde 2000 WDB2102262B191874


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2008, o 19:16 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lip 2008, o 18:07
Posty: 9387
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 4
ciesze sie, ze moglem pomoc. pozdro ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2008, o 22:14 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2008, o 21:38
Posty: 1
Lokalizacja: Elbląb
MAM PYTANIE !!!!!

W mercedesie w 210 avangaede komputer pokazuje błąd czujnika koła kierownicy lecz czujnik jest sprawny podmieniałem 2 sztuki i jest to samo palą się kontrolki ABS,ESP.Proszę o pomoc w serwisie Mercedesa nie potrafią zganiają wini na przewody między sterownikiem a czujnikiem ale przewody są całe sprawdziłem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2008, o 22:58 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lip 2008, o 18:07
Posty: 9387
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 4
Tobie tez zalecam sprawdzic czujnik pod pedalem hamulca, przy niesprawnym wlasnie takie szokujace lampki sie pala, mimo ze abs dziala.

_________________
PARTS.MBCLUB.PL CENNIK 2015 | STAR DIAGNOSIS C3/C4 | NAPRAWA | XENTRY


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2008, o 15:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2008, o 14:53
Posty: 2593
Lokalizacja: Lubuskie
Pochwały: 1
Komunikaty BAS ESP ABS mogą się pojawić również jak wywali bezpiecznik przy drzwiach kierowcy ,od tylnych świateł, niestety nie pamiętam który. Miałem tak jak mój ojciec wpadł na pomysł sprawdzenia poprawności podłączeń przyczepki. Prawie przypłacił do życiem ;-)

_________________
Ex: W211 320CDI V6 Eleg.7G '06;W169 180Cdi '05 autotronic; W202 250TD'97 Eleg, S210 300T TD'97 Ava, S124 300D'92, W201 2,OD, W124 260E'88 ,W124 200E'87...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2008, o 16:06 
Offline
Doradca VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2008, o 18:26
Posty: 2623
Lokalizacja: Gdynia
pewnie bezpiecznik stopu

_________________
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 lis 2008, o 20:05 
Offline

Dołączył(a): 12 sie 2008, o 19:50
Posty: 29
Lokalizacja: Toruń
przyczyną jest zanik prądu. Aby przestały się świecić po zaniku napięcia, trzeba przekręcić na postoju 3 razy kierownicą od skrajnego położenia w lewo do skrajnego w prawo i tak trzy razy. Pozdrawiam

_________________
E 270 CDI 2000


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2009, o 11:58 
Offline
VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2008, o 21:12
Posty: 156
Lokalizacja: Koszalin
jak zabrałem auto od lakiernika, to po uruchomieniu (ledwo zakręcił) i wciśnięciu pedału hamulca ,też zaświeciły się w/w lampki.Po naładowaniu akumulatora , objaw zniknął( fakt, że jechałem z zapalonymi lampkami).Po ponownym uruchomieniu wszystko ok.Zapewne było tak jak napisał januszj,
Cytuj:
przyczyną jest zanik prądu
. ;)



pozdr

_________________
210, 97, 300T TD Avantgarde
wdb2102251a531813


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2009, o 18:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2009, o 18:03
Posty: 3
Lokalizacja: Yeovil
Witam jestem nowy na forum, mam problem z kontrolkami ABS BAS, zapalają się co jakiś czas nieregularnie, ostatnio częściej.

Wykluczyłem alternator i akumulator, wiem że mogą się zapalać jak napięcie spadnie poniżej 10V.

Zdaje mi się że hamulce działają ciut gorzej, ale może jestem przewrażliwiony, jak tylko zapalę, przy naciśnięciu pedału słyszę taki jakby syk czy sapnięcie potem to mija.

Z tego co wyczytałem może to być czujnik przy pedale hamulca, bądź przy kołach, ew bezpieczniki to ostatnie to nie sądzę. Kontrolki zapalają się podczas hamowania czasem wystarczy że tylko dotknę hamulca.


teraz tak :

Gdzie znajduje się czujnik przy pedale ( tak dokładniej) zaglądałem i nic nie widzę.

Czujniki przy kołach, czy chodzi o czujniki ABS czy jeszcze jakieś ?

Jak odpowietrzyć Układ hamulcowy, tak samo jak w innych autach, czy są jakieś tajemnice ?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

_________________
220 cdi E Class 2000


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2009, o 20:58 
Offline
Doradca VIP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2008, o 18:26
Posty: 2623
Lokalizacja: Gdynia
odpowietrzasz tak jak każdy , takie szukanie szukanie usterki to jak wrózenie z fusów , podłacz auto pod komputer i pokaze bład, bez sensu wymieniać cokolwiek w ciemno

_________________
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


sklep motoryzacyjny





Oferta części samochodowych w MotoCentrum.pl
Powered by phpBB3® Forum Software © phpBB Group